Historien bakom Serina Care

Serina Care riktar in sig på planering, tillverkning, marknadsföring och försäljning av sydda hälsobefrämjande och terapeutiska produkter. Vårt företag har sytt produkter sedan år 2009. I början drevs företaget av en enskild näringsidkare och blev senare ett företag som sysselsatte flera personer, vars specialkompetens gjorde att de kompletterade varandra. Intresset och och invern att tillverka Serina-produkter fick sin början i och med att en kund tog kontakt för några år sedan. Då visste vi givetvis inte ännu att den kontakten skulle få så här långtgående och betydande inflytande!

En sysselsättningsterapeut hade rekommenderat ett tyngdtäcke för ett barn med specialbehov. De som hade hand om barnets dagvård tog kontakt och frågade om vi kunde tillverka täcket. Vi gav oss inte direkt in i leken, utan ville först fördjupa oss i ämnet. Tillsammans med vårdarna och sysselsättningsterapeuten planerade vi ett täcke där alla de önskade egenskaperna kombinerades på ett så bra sätt som möjligt. Dessa egenskaper var bl.a. ett smidigt täcke som tål vattentvätt och passar allergiker. Efter många faser; prövningar och test så skapades Serina tyngdtäcke. Namnet Serina anspelar på sensorisk integration, dvs. bearbetning av sinnesförnimmelser. Täcket motsvarade behovet och snart önskade sig även andra ett täcke. Senare fick täcket den kompletterande produkten Serina -tyngdorm.

Det har varit glädjande att under resan lägga märke till att även andra än barn med specialbehov har haft nytta av våra produkter. Som exempel kan nämnas att de som lider av kronisk smärta eller insomningssvårigheter har upplevt en lindrande effekt. Även minnessjuka, vars dygnsrytm kan vara störd, har haft nytta av den lugnande effekt som tyngdtäcket ger.

Ända sedan produkterna kom ut på marknaden har auktoriserade återförsäljare runtom i Finland sålt Serina -produkter. Nu har vårt jobb med vår egna webbutik kommit så långt att vi kan betjäna kunder också direkt via fabriken! Vi värdesätter interaktion med kunden eftersom vi genom den får respons om hur vi har lyckats med våra mål. Vi får även ofta fina utvecklingsförslag och idéer om nya produkter av våra kunder.

Produktfamiljen växer undan för undan då efterfrågan, de rätta materialen och produktionssätten möts. Vi vill säkerställa säkerheten, effektfullheten och en lång livslängd hos våra produkter. Därför kan vägen från idé till färdig produkt ibland vara lång. Vi tänker ändå att genom att erbjuda enbart det bästa så kan vi vara värda ditt förtroende.

Serina produkter – tillverkade med stort hjärta och för dina behov

Pin It on Pinterest