Serina Känseltub

57,90 

Stick in din hand i Känseltuben och låt fantasin ta över!

Känn på formerna och försök känna igen dem och identifiera olika ytor: sträva, mjuka, hårda, elastiska. Olika former och texturer stimulerar olika sinnen och fantasin, och därför sysselsätter tuben användaren också långa stunder. Att fingra på föremålen kan ha en lugnande verkan, minska stress och befrämja koncentrationen.

Nollställ

Känseltuben är en ypperlig produkt för personer som behöver sysselsätta sina händer, hjälp med motorisk oro och utveckling i att behärska koordinationen av sinnes- och rörelseimpulser.

Produkten passar till exempel för barn med specialbehov, och att fingra på tuben är perfekt sysselsättning även för åldringar. Tubens mjuka innandöme värmer skönt ifall åldringen har kalla händer. Den passar väl även för synskadade.

De föremål som man känner på sitter fast inne i tuben, och faller därför inte ut ur den eller kommer t.ex. in i barnets mun.

Det finns dragsnören i ändorna av känseltuben, och med dem kan du reglera storleken på tubens öppningar så att de passar användaren. Genom att spänna dragsnörena kan du helt stänga ändorna på tuben, och därför kan du även själv sätta in lösa föremål att känna på i tuben. De hålls inne i tuben då den inte används.

Sätt in t.ex. två legobitar, två leksaksbilar, två tärningar eller två snörstumpar och be användaren leta reda på paren i tuben. Du kan även göra en kombinationsuppgift inne i tuben: sätt in legobitar i tuben, alltid två likadana. Varje legobit ska sedan kombineras med rätt par inne i tuben genom att man känner på bitarna. Testa även att stänga den ena änden av tuben med dragsnöret och lämna bara den ena änden öppen. Då kan man bara gräva runt i tuben och känna på föremålen med en hand.

Du gör en rolig dockteater genom att sätta in hela armen i tuben och sticka ut en fingerdocka ur den stängda änden. Prata med figuren som kikar ut och gömmer dig bredvid dig.

Om användaren brukar kasta saker på golvet kan du sätta till längre fästsnören i dragsnörena och fästa tuben till exempel i en stol.

Håll tuben ren och fräsch genom att tvätta den i tvättmaskin regelbundet med avigsidan utåt i en tvättpåse.

Erbjud dina närstående komfort, trösterik värme och verksamhet som förbättrar livskvaliteten. Händerna och sinnet håller sig aktiva och avslappnade.

Bli inte förvånad om alla som testar produkten vill ha en egen tub!!

Se videon

Material och skötselråd

Överdragstyg: Ludd: 100 % PA, Botten: 65 % PES, 35 % CO
Fodertyg: Överdrag: 65& Polyester, 35% Bomull, Vadd: 100%N-Soft™ polyester vadd

  • Kan tvättas i maskin i vattentvättprogram på 40 grader
  • Med avigsidan utåt i tvättpåse
  • Inget sköljmedel
  • Vi rekommenderar torkning hängande eller liggande
  • Blekning, torktumling, strykning och kemisk tvätt är förbjudna

Kvalitet och garanti

Garanti 1 år, gäller material- och tillverkningsfel.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Serina Känseltub”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest